Ο εορτασμός της Θρονικής Εορτής στο Φανάρι

Χειροτονία μοναχού εις Διάκονον και τη χειροθεσία Άρχοντος Οφφικιάλιου θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά τον φετινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής, θα παραστεί επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης.

Παρατίθεται το Ανακοινωθέν:

Ανακοινούται, ότι επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τη και Θρονική Εορτή της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τελεσθήσονται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, την μεν Τρίτην, 29ην Νοεμβρίου, και ώραν 4:30 μ. μ., Μ. Εσπερινός, χοροστατούσης της Α. Θ. Παναγιότητος, την δε Τετάρτην, 30ην ιδίου, η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, καθ’ ην θα τελεσθή η εις διάκονον χειροτονία του Οσιολ. Μοναχού Βαρθολομαίου, εκ της Ιεράς Μητροπολεως Ταμασού και Ορεινής.

Tον θείον λόγον θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Κατ’ αυτήν θα παραστεί, ως κατ’ έτος, επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Καρδιναλίου κ. Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβουλίου διά την προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού της Εορτής, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης θα χειροθετήσει εις Άρχοντα Οφφικιάλιον της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας τον Εντιμ. κ. Γεώργιον Τανισκίδην, εξ Αθηνών.