Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους στο Τσεσμέ

Κατόπιν αδείας των Αρμοδίων Αρχών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στον ιστορικό Ναό του στο Τσεσμέ (Κρήνη), την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Αδεία και προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μνημόνευσε τους διαποιμάναντες την αρχικώς Επισκοπή και κατά τις αρχές του προηγούμενου αιώνα Ιεράρχες της Κρήνης, τους κτήτορες του Ναού και όλους τους υπό την Ιωνική γη την κοινή Ανάσταση προσδοκώντας πατέρες, υπέρ αναπαύσεως των οποίων τελέστηκε Τρισάγιο μετά το τέλος της Θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος μετέφερε στους ευαρίθμους προσκυνητές την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη και ευχαρίστησε δημόσια τις Αρμόδιες Αρχές για την άδεια και την διευκόλυνση πραγματοποίησης και φέτος του προσκυνήματος στον ιστορικό ναό του Αγ. Χαραλάμπους Κρήνης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σμύρνης, αναφέρθηκε στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου, ο οποίος είναι ο προστάτης των πιστών των λοιμωδών νοσημάτων και ανέπτυξε την θεολογική σημασία της χάριτος που παρέχει ο Θεός στους διακριθέντες ανθρώπους να θεραπεύουν νόσους, ως δείγμα υπέρβασης της αμαρτίας, η οποία είναι η πρώτιστη αίτια της αποκοπής από την Πηγή της Ζωής, της φθοράς και του θανάτου, τα οποία υπερνικώνται πνευματικά μέσω των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Εκκλησίας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Σμύρνης επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Τσεσμέ Εντιμ. κ. Ekrem Oran, ο οποίος έγινε εγκάρδια δεκτός στο γραφείο του, στον οποίον μετέφερε τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη, και τον ευχαρίστησε για τις διευκολύνσεις τις οποίες παρείχε ο Δήμος όσον αφορά την πραγματοποίηση του προσκυνήματος στον ιστορικό αυτό ναό της Κρήνης.