Ο εορτασμός της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο

Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε χθες το πρωί Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Στην Δοξολογία συμμετείχαν όλοι οι Εφημέριοι της Σύρου, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος, εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση, ο Επίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, οι τέσσερις Βουλευτές των Κυκλάδων, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες μαθητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της νήσου με τις σημαίες τους, Πρόσκοποι, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Μικρασιατών και Πρόεδροι Συλλόγων, Φορέων και Οργανώσεων.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τρισάγιο στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Μνημείο των Πεσόντων, στο οποίο και κατετέθησαν στέφανοι.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ , επικεφαλής των Αρχών της πόλεως και της νήσου, μετέβη στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου παρακολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση.