Ο Διοικητής του Αγίου Όρους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022, ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, αφιχθείς στην Αγίαν Γη, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η πρώτη επίσκεψη αυτoυ έγινε το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2022, στην τελετή της Πατριαρχικής Σχολής, της επί του λόφου Σιών, επί τη εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε και πάλι τον κ. Μαρτίνο για τις προσφορές του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Το πρωί της επομένης, Σαββάτου 29 Οκτωβρίου 2022, ο κ. Μαρτίνος, με τη συνοδεία του Σχολάρχου και Ηγουμένου της Μονής του Τίμιου Σταυρού, Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του εκ Κύπρου συντηρητού εικόνων και βιβλίων κ. Σταύρου Ανδρέου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου υπάρχει εργαστήριο συντηρήσεως παλαιοτύπων και άλλων βιβλίων και προωθείται πρόγραμμα λειτουργίας Μεταπτυχιακού Κέντρου, για την αναβίωση της λειτουργίας της περίφημης Σχολής του Τιμίου Σταυρού (1845 -1909).

Ακολούθως, ο κ. Μαρτίνος, τη συνοδεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, επισκέφθηκε την Πολυκλινική του Πατριαρχείου, στην οποία προσέφερε ακτινολογικό μηχάνημα αξίας 35 χιλιάδων δολλαρίων.

Εν συνέχεια ο κ. Μαρτίνος και η συνοδεία αυτού επεσκέφθησαν τον Πατριάρχην Ιεροσολύμων, ο Οποίος και τους μίλησε για την υπάρχουσα κατάσταση στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως και την άμεση ανάγκη ανακαινίσεως αυτού λόγω της πνευματικής σημασίας του Αγίου Τάφου για την ανθρωπότητα όλη.

Τη ευλογία του Μακαριωτάτου, ο κ. Μαρτίνος μετά των συνεργατών αυτού επισκέφθηκε τον Ναό της Αναστάσεως, όπου με την καθοδήγηση του Γέροντος Σκευοφύλακος Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου είδε επί τόπου τα έργα, την οικονομική κάλυψη των οποίων έχει αναλάβει.

Μετά την επίσκεψη αυτή, το μεσημέρι, ο Πατριάρχης παρέθεσε γεύμα εις ένδειξιν εκτιμήσεως του εμπράκτου ενδιαφέροντος του κ. Μαρτίνου προς το Πατριαρχείο.