Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ένας από τους ιστορικούς ναυτικούς ομίλους της χώρας, ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, ο οποίος ιδρύθηκε από επαναπατρισθέντες Αιγυπτιώτες Έλληνες ως συνέχεια τριών ελληνικών ναυτικών ομίλων της Αιγύπτου, θα αποκτήσει τη δική του νέα στέγη, μετά τη συμφωνία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης για παραχώρηση χώρου εγκαταστάσεων.

Η συμφωνία αυτή σφραγίστηκε κατά τη χτεσινή επίσκεψη του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’, τον πρόεδρο του ΕΝΟΑ, αλλά και εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης.

Αντιπροσωπεία του Δήμου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια και επισκέφθηκε ακόμη εγκαταστάσεις της εκεί κοινότητας των Ελλήνων, σχολείο, γηροκομείο, καθώς και το ελληνικό προξενείο, ενώ θ’ ακολουθήσει ταξίδι και στο Κάιρο.

«Η υπογραφή μνημονίου με τον Πατριάρχη, τον Δήμο μας και τον ΕΝΟΑ, έφερε πιο κοντά τον προσφυγικό Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης μ’ ένα από τα πιο ωραία κομμάτια του Ελληνισμού, αυτό της Αιγύπτου. Ευχαριστώ ολόψυχα το Δ.Σ. του ΕΝΟΑ και προσωπικά τον πρόεδρό του Ρότζερ Γκατ για την άψογη φιλοξενία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντάτος και προσέθεσε: «Η συνεργασία αυτή που ξεκινά, ανοίγει νέους ορίζοντες για τον αθλητισμό της πόλης μας και ειδικά για τα ναυτικά αθλήματα που τόσο έχουμε στερηθεί».