Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με διάκονο της Μητρόπολης Δέρκων

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, από το Ιερό Βήμα, κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνος.

Ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

– Την Εφορεία της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης με την ευκαιρία της επικείμενης πανηγύρεως της Μονής επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Ομολογητού, ανιδρυτού αυτής.

– Τον Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, ο οποίος παρουσίασε στον Πατριάρχη τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεώς του, Ιερολ. κ. Δανιήλ Ζαφείρη, με την οικογένειά του, στον οποίο ο Προκαθήμενος ευχήθηκε ευλογημένη διακονία.

– Τον Güçlü Varlık, Γεωπόνο, από την Πόλη.

– Τους κ. Ιωάννη Ορφανουδάκη, θεολόγο, στέλεχος Β2 ΝΟΔΕ ΝΔ, και κ. Γκόλφη Λούσκα, Μαθηματικό, από την Αθήνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, κατά την κηδεία του αειμνήστου Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπανικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος και αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, που τελέστηκε την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε επίσης σε ακρόαση (1-2 Φεβρουαρίου 2021):

– Tον Αρχιμ. κ. Διονύσιο Τζίτζο, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του.

– Τον Αρχιμ. κ. Χαράλαμπο Nichev, ιερατικώς Προϊστάμενο της Βουλγαρικής Κοινότητος της Πόλεως, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για την επικείμενη ονομαστική εορτή του, και επέδωσε στον Παναγιώτατο την προσφάτως εκδοθείσα σε βιβλίο μεταπτυχιακή εργασία του, την οποία υπέβαλε στο Πανεπιστήμιο Φιλιππουπόλεως. Επίσης, προσέφερε το νεοεκδοθέν ετήσιο ημερολόγιο στην βουλγαρική γλώσσα, που επιμελήθηκε ο ίδιος για τις ανάγκες της εδώ Κοινότητας, και το οποίο αφιερώνεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την συμπλήρωση των τριάντα χρόνων Πατριαρχικής διακονίας του.

– Τον Σύγκελλο κ. Άνθιμο Ηλιάδη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων

– Τον Πρεσβύτερο κ. Σέργιο Vlad, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πικριδίου, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, και υπεύθυνο της Ρουμανικής Κοινότητος της Πόλεως, μαζί με την σύζυγό του κ. Andreaa και τον νεογέννητον υιόν τους, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την Πατριαρχική ευλογία και πατρική ευχή του.

– Τον Πρεσβύτερο κ. Αθανάσιο Μαμάση, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, διά την διαγενομένη εορτή του.

– Τον Πρεσβύτερο κ. Αντώνιο Καρατζίκο, με τον υιό του Πρεσβύτερο κ. Πορφύριο, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων.

– Την κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Σμύρνη.

– Την κ. Fatma Kaplan Hürriyet, Δήμαρχο της Νικομήδειας Βιθυνίας (Izmit), μαζί με συνεργάτες της.

– Την κ. Tamar Karasu, Διευθύντρια της Βιβλικής Εταιρίας στην Τουρκία.

– Τον κ. Νικόλαο Λαιμόπουλο, Καθηγητή, μαζί με την σύζυγό του, κ. Δάφνη, από την Ίμβρο.

– Τον κ. Şeref Umut, Πρόεδρο του Ιδρύματος ZEREV – Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Ve Eğitim Vakfı, μαζί με μέλη του Δ.Σ. του.