Ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στο Κίεβο – Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο και με τον πρόεδρο Ζελένσκι

Με τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο συναντήθηκε στο Κίεβο ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος έφθασε στην Ουκρανία μετά από πρόσκληση του κ. Επιφανίου και του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Μητροπολίτη Επιφάνιο και σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έφτασα στο Κίεβο για να δείξω την υποστήριξη της Μητέρας Εκκλησίας στον ηρωικό λαό της Ουκρανίας, ο οποίος αντιστέκεται στην άδικη και σκληρή ρωσική εισβολή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πριν από ένα μήνα, συζητήσαμε την ανθρωπιστική διάσταση του σχεδίου που πρότεινε η Ουκρανία για την αποκατάσταση της ειρήνης.

Συζητήσαμε και για διάφορες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως εκ τούτου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας, ήρθα με σκοπό να εκπληρώσω αυτή τη σημαντική αποστολή”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος είχαν μια θερμή τηλεφωνική συνομιλία.

Την ίδια ημέρα, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος και ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Λαύρας του Κιέβου, όπου συναντήθηκαν με τον Αρχιμανδρίτη Αβραάμ.

Ο Αρχιμανδρίτης μίλησε για τον Καθεδρικό Ναό και την σημερινή κατάσταση του Μοναστηριού, το οποίο σταδιακά θα απελευθερωθεί από τον ρωσικό ζυγό.