Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε τους Εύζωνες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

@Dimitrios Panagos

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδος στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Δοξολογίας, προς τιμήν της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Επικεφαλής των Ευζώνων ήταν η Ταγματάρχης Παρασκευή Σύρμη, ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Υπολοχαγός Σταύρος Λουκογεωργάκης και ο Υπολοχαγός Αριστοτέλης Πασπάρης.

Σε μια συγκινητική ακολουθία, που πραγματοποιήθηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου, το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και οι πιστοί ενώθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο, ψάλλοντας ”Το τη Υπερμάχω”.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Ευχαριστούμε την Εξοχότητά της Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την παρουσία των Ευζώνων.

Και τους ευχαριστούμε για την αποφασιστική παρουσία τους εδώ σήμερα μαζί μας στη Δοξολογία μας…

Αν και η 25η Μαρτίου είναι πλέον πολύ πίσω μας χρονολογικά, από την οπτική γωνία της Εκκλησίας – η οποία είναι η οπτική γωνία της μηχανής, σε κάθε στιγμή και σε κάθε περίσταση, ή όπως λέμε στα ελληνικά,  ἐν παντὶ καιρῷ, καὶ πάσῃ ὥρᾳ – είναι πάντα ευκαιρία να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα τα αγαθά του.

Η τήρηση της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας είναι το κεφάλαιο της ελευθερίας μας που εκφράζεται καλύτερα σήμερα από τα δημοκρατικά μας ιδεώδη και αξίες.

Και αυτά ίδια ιδανικά υπερασπίστηκαν με θάρρος και ηρωισμό οι γενιές των αγαπημένων μας Εύζωνων ».

Μετά από σύντομη δεξίωση, ο Αρχιεπίσκοπος και οι Εύζωνες αναχώρησαν για την τελετή ανύψωσης της ελληνικής σημαίας στο Bowling Green Park, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Εταιρειών Μείζονος Νέας Υόρκης και την Επιτροπή Ανύψωσης Πράσινης Σημαίας του Bowling.

Μετά την επίκληση του Σεβασμιωτάτου, η Αστυνομική Εταιρεία του Αγίου Παύλου της Νέας Υόρκης ύψωσε την ελληνική σημαία.

Υψώνοντας την Ελληνική Σημαία εδώ στο Bowling Green, τιμούμε τους Αθάνατους Ήρωες του 1821.

Τιμούμε την Ελλάδα, και στην πραγματικότητα, τιμούμε τους εαυτούς μας.

Επειδή θυμόμαστε και κατοχυρώνουμε με την πράξη της πίστης μας, τις «Ασιατικές Τιμές» του Ελληνικού Λαού στον Νέο Κόσμο, στην Πόλη της Νέας Υόρκης », ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος στα καταληκτικά του σχόλια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, κ. Μιχάλης Φιρίλλας.

Παρόντες ήταν μέλη της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Σάββας Αναστασιάδης, η Αντιπρόεδρος Θεοδώρα Τζάκρη και η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι Εύζωνες έφτασαν στη Νέα Υόρκη χθες, 2 Ιουνίου, και θα συμμετάσχουν στην Κυριακάτικη Παρέλαση Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία επιστρέφει φέτος μετά από δύο χρόνια περιορισμών Covid-19.

@Dimitrios Panagos
@Dimitrios Panagos
@Dimitrios Panagos