Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνάντησε τον Διάκονο κ. Γαβριήλ Γαλιφιανάκη

Την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε τον Διάκονο κ. Γαβριήλ Γαλιφιανάκη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής για να δώσει την ευλογία του στη νέα του αποστολή ως βοηθού ιερέα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον από την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η χειροτονία του θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Ο διάκονος κ. Γαβριήλ Γαλυφιανάκης γεννήθηκε και βαπτίστηκε στην Τζαμάικα του Queens της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία 6 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στο Riverhead, στο Long Island της Νέας Υόρκης, όπου φοίτησε στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο, αποφοιτώντας από το Riverhead High School το 2009. Είναι απόφοιτος της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού (Ιανουάριος 2023) με το πτυχίο Master of Divinity (με υψηλές διακρίσεις). Ο διάκονος κ. Γαβριήλ και η κ. Samantha Baum, επίσης από το Riverhead, παντρεύτηκαν στις 21 Αυγούστου 2021. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στον Τίμιο Σταυρό, ο Διάκονος κ. Γαβριήλ επιλέχθηκε να είναι ο Εκκλησιαστής του παρεκκλησίου λόγω της μεγάλης του αγάπης για τη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας. Επιπλέον, τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα ήταν η δογματική, η πατερική και η ερμηνευτική της Παλαιάς Διαθήκης. Στη φωτογραφία απεικονίζονται επίσης ο Καγκελάριος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλίας Βιλλής και ο Αρχιδιάκονος κ. Διονύσιος Παπίρης.

Φωτογραφίες: GOARCH
Μετάφραση: Ιωάννα Γεωργακοπούλου