Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Νέας Υόρκης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προεξήρχε της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών στη Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Νέα Υόρκη, μια μικρή κοινότητα με ευσεβείς πιστούς με επικεφαλής τον π. Νικόλαο Σαμαρά.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Ακόμη και απόψε, καθώς ψάλλουμε τους ύμνους της Παναγίας με αυτούς τους Χαιρετισμούς, ενωνόμαστε με τα επουράνια και εισερχόμαστε στην καρδιά της Εκκλησίας. Βρισκόμαστε εδώ παρουσία του Χριστού, όπως υποσχέθηκε, “ου γαρ εισίν δύο η τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών”. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε σε χαρά, καλούμε σε ευφροσύνη, ακόμη και εν μέσω αυτής της περιόδου μετάνοιας. Χαιρόμαστε με την παρουσία του Θεού που είναι μαζί μας, Εμμανουήλ. Χαιρόμαστε που είμαστε στους κόλπους της Εκκλησίας και ενωμένοι με τον χορό των Ουρανών. Χαιρόμαστε που έχουμε φτάσει στην Κλίμακα των Ουρανών και έχουμε πρόσβαση στην αιώνια ζωή μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου μετά τις εκτεταμένες ανακαινίσεις που πραγματοποίησε η συγκεκριμένη Ενορία. Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους ενορίτες για τις άοκνες προσπάθειές τους και την ακλόνητη αφοσίωσή τους, χάρη στις οποίες η μικρή αλλά ζωντανή κοινότητά τους έχει μετατραπεί σε ένα στολίδι στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ενορίας, Theo Christ, είπε: «Σεβασμιώτατε, η επίσκεψή σας αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης και μας δώσατε θάρρος και ενέργεια να συνεχίσουμε το έργο μας!»

Φωτογραφίες: GOARCH / Μετάφραση: Θάνος Χρυσανθόπουλος