Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης και την Αρμενική Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης στις 5 Απριλίου 2024. Συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Edward Caban και τον ενημέρωσε για την αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η έδρα της οποίας βρίσκεται και στη Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι και τόσο η Αστυνομία όσο και η Αρχιεπισκοπή βρίσκονται στην υπηρεσία των κατοίκων της Νέας Υόρκης και δήλωσε ότι η Εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, συμβουλές και διαμεσολάβηση. Ο Αρχηγός της Αστυνομία ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψη και για την ευγενική του στήριξη.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε επίσης τον Επίσκοπο Μεσρόπ Παρσαμιάν, προκαθήμενο της Ανατολικής Επισκοπής Αμερικής της Αρμενικής Εκκλησίας, για το επικείμενο Πάσχα. Με άξονα τη μακραίωνη οικουμενική παράδοση της Κωνσταντινούπολης που φανερώνει τους δεσμούς αδελφικής φιλίας που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρμενική Εκκλησία, ο κ. Ελπιδοφόρος μεταβίβασε τις ευχές του και τις θερμές προσευχές του για την εορτή της Αναστάσεως του Χριστού που εορτάστηκε νωρίτερα από την Αρμενική Εκκλησία.

Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στην Αρμενία και στην Ελλάδα, καθώς και τρόπους καλύτερης συνεργασίας στο μέλλον. Παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Βίκεν Αϊζακιάν, Οικουμενικός Διευθυντής της Επισκοπής, ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Obadashian, Επισκοπικός Επίτροπος της Αρμενικής Εκκλησίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καζάριαν, Οικουμενικός Λειτουργός της Αρχιεπισκοπής, και ο Διάκονος Ιερεμίας Μαντόρας, Διάκονος του Αρχιεπισκόπου.

Φωτο: GOARCH/Δημήτριος Πανάγος / Φωτο από την επίσκεψη τους εκπροσώπους της Αρμένικης Εκκλησίας: Mano Baghjajian/Ανατολική Επισκοπή Αμερικής της Αρμενικής Εκκλησίας

Μετάφραση: Θάνος Χρυσανθόπουλος