Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Σύμη

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021, ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην διατεταγμένη ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκον, η οποία εψάλη τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, πλην όμως με ιδιαιτέρα κατάνυξη και ιεροπρέπεια στους Ι. Ναούς της Μητρόπολης.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος προέστη στο πρώτο τμήμα της ακολουθίας στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας του Κάστρου Σύμης, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου π. Παντ. Μακροπούλου και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Χαράλαμπος Κατσιμπρής.

Ακολούθως μετέβη στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης, όπου χοροστάτησε στο δεύτερο τμήμα του Ακαθίστου, συμπαραστατούμενος υπό του εκεί Εφημερίου π. Χρήστου Σταθοπούλου και του Διακόνου π. Γεωργίου Κακακιού. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Εμμανουήλ Κυπριώτης.

Και στους δύο Θεομητορικούς Ναούς ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εκ μέσης καρδίας σύντομους λόγους περί του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου και του ιστορικού καθιερώσεως του «Ακαθίστου Ύμνου», επικαλούμενος την απροσμάχητη πρεσβεία Της προς όλον τον κόσμο, ευχόμενος τέλος καλή Ανάσταση!