Ο αγιασμός των υδάτων στη Λαύρα του Κιέβου από τον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Λαύρα του Κιέβου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ανήμερα των Θεοφανείων (με το Ιουλιανό ημερολόγιο) ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο κ. Επιφάνιος τελεί Θεία Λειτουργία στον συγκεκριμένο ναό το τελευταίο διάστημα, μετά την ημέρα των Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου).

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Συμεών, ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνίγιφ και Νίζιν Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Τερνοπίλης και Κρεμενέτς Νέστωρ, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσχοροντ Αγκαπίτ, ο Επίσκοπος Κροπιβνίτσκι Μάρκος και ο Επίσκοπος Λουγκάνσκ και Σταρομπιλσκ Λαυρέντιος.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία αλλά και για την ανάρρωση των παιδιών που επλήγησαν στον πόλεμο, και ιδιαίτερα στο Ντνιπρο και στο Μπρόβαρυ, καθώς και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της χώρας, αλλά και των προσφάτως εκλιπόντων στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.