Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Λαμπάσα των νησιών Φίτζι (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, απόδοση της εορτής των Θεοφανίων, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου και Νικολάου στην πόλη Λαμπάσα των νησιών Φίτζι, τελέστηκε στην παραλία Κοροβάτου ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, από τον π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη, φιλοξενούμενο κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, συμπαραστατούμενο από τον εφημέριο της τοπικής ενορίας της Λαμπάσα, π. Αλέξιο Nand. Στην τελετή, συμμετείχαν και συμπανηγύρισαν οι νεοφώτιστοι ενορίτες και κατηχούμενοι της μακρινής και απομονωμένης Ορθόδοξης κοινότητας.

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα εδέσματα που είχαν προετοιμάσει μέλη της ενορίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνεχίστηκαν τα μαθήματα κατηχήσεως ενηλίκων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη Λαμπάσα από τους ιερείς και την Πρεσβυτέρα Σταυρούλα Ψαρομμάτη.

Κλείνοντας την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ο π. Μιχαήλ μετέφερε την πατρική στοργή και μέριμνα του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, καθώς και τις εόρτιες ευχές του για ένα ελπιδοφόρο, ευφρόσυνο και δημιουργικό νέο έτος.