Ο αγιασμός για την ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυπτής

Το Σάββατο το μεσημέρι 8 Μαΐου 2021 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον αγιασμό για την ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Θρυπτής στον ομώνυμο οικισμό.

Το έργο της δημιουργίας πολυχώρου ανάδειξης της φυσικής, πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής οροπεδίου Θρυπτής, υποβλήθηκε από τον Σύλλογο Θρυπτής και εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης LEADER που διαχειρίζεται η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε..

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον δραστήριο και ακάματο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Χαμηλό για την πρόσκληση, τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία και την επιτυχή και ουσιαστική αυτή δράση και ευχήθηκε αίσια και γρήγορη την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου και αναγκαίου έργου για την μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή του ορεινού όγκου της Θρυπτής.

Όπως, τόνισε, όλοι μας οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να προστατέψουμε, να διατηρήσουμε ανέπαφο τον ευλογημένο αυτό τόπο με την πλούσια πολιτιστική, αγροτική, φυσική και λαϊκή παράδοση και να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας από τα οποία τον δανειστήκαμε καλύτερο και ομορφότερο.

Το παρόν έδωσαν και χαιρέτησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Αντωνακάκης, ο Βουλευτής κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο πρώην Βουλευτής κ. Ιωάννης Κουνενός, Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρκετοί κάτοικοι και φίλοι της Θρυπτής.