Northcote: Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας, του Παραρτήματος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote Βικτώριας, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston.

Ο Επίσκοπος κ. Ευμένιος, που κατά τον Αγιασμό πλαισιωνόταν από κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote, διαβίβασε καταρχάς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές της Σχολής τις ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. Κατόπιν, τους υπενθύμισε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσική ιδρύθηκε αμέσως μετά την άφιξη του Αρχιεπισκόπου στην Αυστραλία, με σκοπό να διατηρηθεί η βυζαντινή μουσική και η ψαλτική τέχνη στην πέμπτη ήπειρο.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Κερασούντος επικέντρωσε στην ιερότητα της Βυζαντινής Μουσικής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να καλλιεργείται με ταπείνωση προς δόξαν Θεού. «Η Βυζαντινή Μουσική διαφέρει από τα άλλα είδη μουσικής και το τραγούδι», υπογράμμισε και συνέχισε: «Δεν έχει ως σκοπό τη διασκέδαση ή την επίδειξη. Οι ψάλτες και οι χορωδίες Βυζαντινής Μουσικής δεν παρουσιάζουν απλώς μια αρχαία παράδοση, αλλά καθίστανται όργανα προσευχής, όργανα τα οποία προσανατολίζουν το Σώμα της Εκκλησίας προς την προσευχή και τη λατρεία του Θεού».