Νόρθ-Κόουτ: Οι Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες στον Αρχιεπισκοπικό Ναό «Άξιον Έστι»

Σε κατανυκτικό κλίμα και με εκκλησιαστική ευπρέπεια τελέστηκαν τα πρωινά της Μεγάλης Δευτέρας, της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Τετάρτης οι Θείες Λειτουργίες των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Άξιον Έστι», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας.

Και οι τρεις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες τελέστηκαν προεξάρχοντος του Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, ενώ προσήλθαν για να εκκλησιαστούν πολλοί πιστοί της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, οι οποίοι πλέον, όπως όλοι εξάλλου οι Χριστιανοί, εισέρχονται με ευλάβεια στην Μεγάλη Εβδομάδα και το Θείο Πάθος.

Ο Επίσκοπος στης σύντομες ομιλίες του αναφέρθηκε στην τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, στην σημασία της, αλλά και σε όλα τα Μυστήρια και τις Ακολουθίες που τελέστηκαν μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή για να πορευτούμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. «Η ακολουθία της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας είναι μία ζωντανή Μαρτυρία της Εκκλησίας το ότι η Θεία Κοινωνία δεν μόνο για κάποιες ημέρες του χρόνου, όπως νομίζουν πόλοι, αλλά δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο καθημερινά και συχνά για την ψυχική δύναμη, για συχώρεση αμαρτιών και ζωή αιώνιο», τόνισε.

O Επίσκοπος ευχήθηκε στους πιστούς, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου καλή και ευλογημένη υπόλοιπη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση, καλώντας τους ευλαβικά, με ταπεινότητα και σεμνότητα, να παρακολουθήσουν όλα τα Μυστήρια και τις Ακολουθίες, ερχόμενοι κοντά στο Θείο Πάθος.

Επίσης, ο Επίσκοπος κ. Ευμένιος υπενθύμισε στους πιστούς την επικείμενη ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου στην Πολιτεία, από τη Μεγάλη Παρασκευή, και κάλεσε όλους να παραβρεθούν στις ιερές Ακολουθίες αλλά και μαζί στον Εσπερινό της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα, στο Αρχιεπισκοπικό Ναό «Άξιον Έστι», στις 11 π.μ., που θα γίνει παρουσία ομάδων Ευζώνων από την Ελλάδα.