Νορθ-Κόουτ: Εγκάρδιες ευχές για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, σε κλίμα χαρμόσυνο και πανηγυρικό, εορτάστηκε στην Ιερά Μονή “Άξιον Εστίν” της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ η μνήμη του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, το πρωί της Τρίτης, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιφερείας. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια του Κολλεγίου “Άγιος Ιωάννης” κ. Anna Urban και μαθητές του Κολλεγίου.

Ο π. Ευμένιος αναφέρθηκε αρχικά στον τιμώμενο Άγιο της ημέρας, τον Άγιο Μακάριο, διακρίνοντας πως “αξιώθηκε από τον Θεό να λάβει το χάρισμα της θεραπείας των ασθενών και της προφητείας”. Ανεξαρτήτως της εποχής που ζούμε, επισήμανε ο Πανοσιολογιώτατος, “με απόλυτη πίστη, οφείλουμε να αφιερώνουμε όλον μας τον εαυτό στον Χριστό, για να αποκτήσουμε και εμείς τις αρετές των Αγίων”.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο π. Ευμένιος δέχθηκε τις θερμές ευχές του κλήρου και των πιστών που εκκλησιάστηκαν, ενώ εγκάρδια μίλησε για το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, σημειώνοντας ότι “με πολύ αγάπη, κόπο και αυτοθυσία, καθοδηγεί την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή”.

Επίσης, ο Πανοσιολογιώτατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου προς τον π. Κωνσταντίνο Θερμό, ο οποίος επανέρχεται στις τάξεις των Κληρικών μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά από τη Συνοδική απόφαση.

Τέλος, ο π. Ευμένιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αγάπη και τη στοργή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου προς τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη παντοτινά. Έπειτα όλοι, κλήρος και λαός, έψαλαν την φήμη του Αρχιεπισκόπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα στην ανακαινισθείσα επίσημη αίθουσα των γραφείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας όπου και πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη εις τιμήν του Αρχιεπισκόπου. Κλείνοντας την σύναξη, ο Πανοσιλογιώτατος διέμεινε το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, «Ιερατικόν Ήθος», εις ευλογίαν στους πατέρες.