Νορθ-Κόουτ: Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κωμόπολη Bendigo

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Τρίτη, 23 Αυγούστου, στην κωμόπολη Bendigo της Βικτώριας, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες από το κέντρο της Μελβούρνης, εορτάστηκε η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο εκκλησάκι που υπάρχει εκεί.

Οι Ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ οργάνωσαν τη μεταφορά πιστών με λεωφορεία, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλησιούμενος από ιερείς της Περιφέρειας.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος μίλησε για τη χαρά που προκαλεί σε όλη την ανθρωπότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι με τη μετάβαση της Θεοτόκου στους ουρανούς, η ανθρωπότητα κάνει δώρο στους ουρανούς, αλλά και ο ουρανός δώρο στην ανθρωπότητα, καθότι η Παναγία γίνεται μέλος της Βασιλείας των Ουρανών και Βασίλισσα και μεσίτρια του κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος Κερασούντος ευχαρίστησε όλους που μετέβησαν στην εκκλησία από μακριά, ενώ τούς διαβίβασε την αγάπη και ευλογιά του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.