ΝΝΟ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Ένα ακόμη έτος σπουδών ξεκινά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας – Παράρτημα Νέας Νοτίου Ουαλίας, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Τα μαθήματα προσφέρονται σε δύο τοποθεσίες, στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, στο προάστιο Redfern του Σύδνεϋ, και στην Ενορία Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah. Τα μαθήματα παραδίδουν οι Δημήτρης Κουμπαρούλης, Ανδρέας Ψαρομμάτης και Βασίλειος Ψυλλάκος, πρωτοψάλτες των ενοριών Kogarah, Burwood και του Καθεδρικού Ναού της Ι. Αρχιεπισκοπής στο Redfern αντίστοιχα.

Το 2023 η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου θα προσφέρει ένα πλήρως αναγνωρισμένο Δίπλωμα Βυζαντινής Λειτουργικής Μουσικής. Το δίπλωμα αυτό θα προσφέρεται μόνο με κατά πρόσωπο παρουσία (όχι εξ αποστάσεως) και θα παρέχει στους σπουδαστές μια ολοκληρωμένη και πλούσια εμπειρία των βασικών στοιχείων της βυζαντινής μουσικής. Θα εξοπλίσει τους σπουδαστές με το λεξιλόγιο και τις δεξιότητες που χρειάζονται για την ανάγνωση της μουσικής σημειογραφίας και τη χορωδιακή συμμετοχή στις λειτουργικές ακολουθίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και θα εξερευνήσει επίσης την ιστορία, τη θεολογία και τη σημασία της βυζαντινής λειτουργικής μουσικής. Το Sydney College of Divinity ενέκρινε αυτό το νέο Δίπλωμα στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, που σημαίνει ότι το Δίπλωμα Βυζαντινής Λειτουργικής Μουσικής θα είναι ένας τίτλος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναγνωρισμένος από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση. Οι υποψήφιοι φοιτητές που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το νέο Δίπλωμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Γραμματέα της Θεολογικής Σχολής στο τηλέφωνο: (02) 9549 3100 ή στο e-mail: registrar@sagotc.edu.au.

Τα μαθήματα στο προάστιο Redfern θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, με αφετηρία την 23η Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γραμματέα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου.

Επίσης, για πρώτη φορά το 2023, θα προσφερθεί παιδική τάξη στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Kogarah, κάθε Τρίτη, από 6:30 έως 7:30 μ.μ., αρχής γενομένης από τις 21 Φεβρουαρίου. Αγόρια και κορίτσια, με κλίση και ταλέντο στη μουσική, ηλικίας 8 έως 15 ετών, τα οποία επιθυμούν να μάθουν τη σημειογραφία και την Ψαλτική Τέχνη, ενθαρρύνονται να εγγραφούν. Τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δημήτρη Κουμπαρούλη (τηλ: 0425230439, e-mail: dimitri@analogion.com).

Το κόστος του γενικού μαθήματος είναι $400 ετησίως. Η φοίτηση για το αναγνωρισμένο Δίπλωμα είναι $390 ανά εξάμηνο.

Οι ακροάσεις για όσους φοιτητές εγγραφούν για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθούν στις 16 Φεβρουαρίου.

Για εγγραφές, πατήστε ΕΔΩ και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής, ενώ για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Γραμματέα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρθηκαν παραπάνω.