ΝΝΟ: Ημερίδα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στις 5 Νοεμβρίου στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Yellow Rock

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (παράρτημα Νέας Νοτίου Ουαλίας) προσκαλεί όλους τους μαθητές και φίλους της πατρώας Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής σε μια ημερίδα αφιερωμένη στα «Γένη της Βυζαντινής Μουσικής».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «του Βουνού», στο Yellow Rock, στις 5 Νοεμβρίου 2022, με την ευγενική φιλοξενία του Ηγουμένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιερωνύμου, και της συνοδείας του. Η ημέρα θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και θα συνεχιστεί με εργαστήρια και παρουσιάσεις από τους καθηγητές της Σχολής κ. Βασίλειο Ψυλλάκο, δρ. Δημήτρη Κουμπαρούλη, κ. Ανδρέα Ψαρομμάτη, και δρ. Ανδρέα Μελλά. Την ημερίδα θα εμπλουτίσει με την παρουσία του και ένα ειδικό εργαστήριο ο αγιορείτης Οσιολογιώτατος π. Δαμασκηνός (Olkinuora) Ξενοφωντινός.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

6:00 – 8:30 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία

8:30 – 9:30 π.μ. – Καφές, εγγραφές και χαιρετισμοί

9:30 – 4:00 μ.μ. – Εργαστήρια με ενδιάμεσα διαλείμματα για κεράσματα, συζήτηση και φαγητό

4:00 – 5:00 μ.μ. – Ψαλτική εκτέλεση ενός σπάνιου μέλους του Αγ. Ιωάννου Κουκουζέλη (14ος αι.) από το χορό Melisma Ensemble υπό τη διεύθυνση του δρ. Δημητρίου Κουμπαρούλη.

Τα εργαστήρια θα γίνουν στα Αγγλικά και η ψαλμωδία κυρίως στα Ελληνικά και κάποια στα Αγγλικά. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους από 12 ετών και πάνω. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όσους έχουν τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη κατάρτιση στη Βυζαντινή Μουσική.

Για εγγραφή συμπληρώστε αυτή τη φόρμα.

Κόστος συμμετοχής: $50 ($30 για μαθητές) και περιλαμβάνει κεράσματα και λιτό μεσημεριανό γεύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, απευθυνθείτε στο adminnsw@byzantinemusicschool.com.au .

home