Νίκη Κεραμέως: Ημέρα τιμής και μνήμης

“Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία που έδωσαν οι Έλληνες, ορθώνοντας με ομοψυχία το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της μισαλλοδοξίας. Ημέρα υπερηφάνειας για το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο φασισμό και το ναζισμό” σημειώνει μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

“Η πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της πατρίδας, το σθένος που υπερνικά το φόβο και τροφοδοτεί την ελπίδα. Και συνάμα, η εθνική ενότητα απέναντι σε κάθε απειλή” αναφέρει σε άλλο σημείο η Υπουργός, σημειώνοντας ότι “Η ομοψυχία που παραμερίζει τις διαφορές και μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει και δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόοδο και την επίτευξη των εθνικών μας στόχων”.

Σε αναφορά της στα πρόσφατα γεγονότα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι ο αγώνας κατά του ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και του φανατισμού συνεχίζεται τονίζει ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση για την προάσπιση θεμελιωδών και πανανθρώπινων αξιών και καθημερινό αγώνα ο οποίος τον πολυτιμότερο φόρο τιμής στις θυσίες της γενιάς του 1940, στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και οραματίστηκαν μια σύγχρονη Ελλάδα, ελεύθερη και δημοκρατική.

Όσον αφορά την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που διανύουμε εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης ανέφερε θα τιμήσουμε τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940 με διαφορετικούς εορτασμούς, με μέτρα πρόληψης, αλλά με αμείωτη θέρμη, ρατώντας βαθιά μέσα μας το παράδειγμά τους, και διατηρώντας αδιαπραγμάτευτες τις αξίες που υπερασπίστηκαν ακόμη και με τη ζωή τους.