Νέος Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης

Διπλή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η γιορτή των ονομαστηρίων της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή, 9 Μαϊου 2021 και κατά κοινή ομολογία ήταν μια από τις μαζικότερες εκδηλώσεις της εποχής του κορωνοϊού. Κι αυτό διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος χοροστάτησε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανακοίνωσε τον διορισμό του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Χριστόφορου Οικονομίδη ως πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, που ως γνωστόν είναι μια από τις πιο δυναμικές μητροπόλεις της Αμερικής.

Στην γιορτή παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η γενική Πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια Γεωργία Αθανασοπούλου, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης, οι πρώην και νυν πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, κ.κ. Γεωργία Χαλάκου και Δημήτριος Ροζανίτης, αντίστοιχα, καθώς επίσης και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της «Ηγεσίας των 100».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Τσάρλης Σαντήλος και τα άλλα στελέχη μαζί με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χριστόφορος Οικονομίδης δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο ένα εγκόλπιο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την εκλογή του.

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξήρε την προσφορά του πρώην ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας π. Σταύρου Βλάχου και του απένειμε τον Σταυρό της Αγίας Σοφίας.

Η εν λόγω κοινότητα ετοιμάζεται για το τριήμερο εαρινό ελληνικό φεστιβάλ με την επωνυμία «Greek Agora – Spring» το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Μαϊου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 16 Μαϊου 2021. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 9.00 μ.μ.

Το εν λόγω φεστιβάλ όπως και το προηγούμενο θα λάβει χώρα με παραγγελίες και παραλαβή επί τόπου και είτε και με το σύστημα του Drive – Through.

Για πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ επικοινωνήστε με την κοινότητα (856) 665-1731. Είτε κάνοντας κλικ στους συνδέσμους greekagorafestival.com or b.link/agora-order.

Πηγή: anamniseis.net