Νέος Διευθυντής στο Ίδρυμα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ”

Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ανακοινώνει ότι το κενό που άφησε η παραίτηση του Παν. Αρχιμ. π. Χρυστόμου Μαιδώνη, Ιεροκήρυκος και Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης από τη θέση του Διευθυντή του Ιδρύματος Αγάπης-Οίκου Ευγηρίας Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ, που λειτουργεί στην Αρναία επί μια εικοσαπενταετία, επληρώθη με τον διορισμό του Παν. Αρχιμ. π. Δωροθέου Ζέρβα, του και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Ιερισσού.

Πράγματι ο π. Χρυσόστομος Μαιδώνης από το 1995, με επικεφαλής τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρό Νικόδημο, υπήρξε πρωτεργάτης στη δημιουργία του εν Αρναία Ιδρύματος Αγάπης της Μητρόπολης.

Ο Προκάτοχος του σημερινού μας Μητροπολίτη αείμνηστος Νικόδημος και ο π. Χρυσόστομος ως συνιδρυτές του καυχήματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, δηλαδή του εν Αρναία Γηροκομείου Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ, ζύμωσαν με το αίμα και τον ιδρώτα τους αμφότεροι την πορεία αυτού του Ιδρύματος και σφράγισαν με την πληθωρική τους παρουσία το τολμηρό τούτο εγχείρημα για τη Μητρόπολη, πλαισιούμενοι πάντοτε από μια εκλεκτή ομάδα εθελοντών αδελφών κεκοιμημένων και ζώντων.

Όμως ο πολυτάλαντος π. Χρυσόστομος από 1ης Οκτωβρίου 2020 κλήθηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο να διακονήσει ως Ιεραπόστολος τον Δεύτερο θρόνο της Ορθοδοξίας, την καθέδρα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

Έτσι με αίτησή του προς τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο, συμφωνούντος του Μακαριωτάτου αγίου Αλεξανδρείας, ζήτησε διετή απόσπαση από τη Μητρόπολη Ιερισσού για να διακονήσει Ιεραποστολικά την περιοχή Μπουκόμπας της Τανζανίας, όπου από τον κ. Θεόδωρο διρίστηκε Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, με σκοπό να αναζωογονήσει και να επεκτείνει τους ιεραποστολικούς αγώνες της Ορθοδοξίας στη Μαύρη Ηπειρο.

Την απόσπαση αυτή έλαβε με ευλογία του ΜητροπολίτΗ Ιερισσού και απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και παράλληλα εγγράφως υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Ιδρύματος.

Ο κ. Θεόκλητος με πολλή αγάπη περιέβαλε τον π. Χρυσόστομο και με επιστολή του ευχήθηκε και εύχεται στον δραστήριο κληρικό πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία στο δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ώστε να καυχιέται η όλη Ορθοδοξία για το έργο του και να τον αξιώσει ο Τρισάγιος Θεός να ανεβεί και στον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης ως Επίσκοπος.

Αυτό το κενό που δημιουργήθηκε κάλυψε ο Μητροπολίτης Ιερισσού με Απόφασή του από 1ης Ιανουαρίου 2021, με τον διορισμό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δωροθέου Ζέρβα στη θέση του Διευθυντή και Αντιπροέδρου του Ιδρύματος, ώστε η περαιτέρω πορεία του Ιδρύματος να αποβεί το ίδιο κάρπιμη όπως και επί π. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα, 11η Ιανουαρίου 2021, εγκατέστησε προσωπικά τον π. Δωρόθεο στο Ίδρυμα, παρουσιάζοντάς τον στους εν αυτώ διακονούντας και εργαζομένους.

Τρία πράγματα ζήτησε ο Σεβασμιώτατος από τον νέο Διευθυντή: α) Να κάνει το Ίδρυμα κομμάτι της καρδιάς του και επέκταση της ζωής του. β) Να συνεχίσει στα χνάρια που άφησαν τα ευλογημένα πόδια του αειμνήστου Νικόδημου και του δραστήριου π. Χρυσοστόμου και γ) Συνεργαζόμενος απόλυτα με το εκλεκτό προσωπικό του Ιδρύματος να φέρει κοντύτερα το Γηροκομείο με την Ιερά Μητρόπολη και ιδίως με τον Επίσκοπό της, που είναι η κατά Νόμον Κεφαλή του και ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Τέλος συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος και αφού ευχαρίστησε το προσωπικό της Δομής, ευχήθηκε η Παναγία του Ακαθίστου, η και Έφορος του Ιδρύματος να αξιώσει την ελαχιστότητά του, τον Διευθυντή, το Διοικητικό Συμβούλιο και το λαμπρό προσωπικό του Ιδρύματος να ανεγείρουν, με τη βοήθεια όλων, το νέο Ίδρυμα της Μητρόπολης στη θέση του παλιού, ώστε να βρίσκουν σε αυτό πενήντα περίπου αναγκεμένοι γέροντες απάγκιο και θαλπωρή!