Νέες χειροτονίες και διορισμοί στη Μητρόπολη Βελγίου

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Quinten Koning, την Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Άστεν (Ολλανδίας).

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας απένειμε τα ακόλουθα οφφίκια: του Αναγνώστη στον κ. Elyas Aljerjos στις 14 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λιέγης και του Αναγνώστη στον κ. Κωνσταντίνο Γαροφάλλου στις 21 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών

Στις 17 Ιουνίου 2021 έλαβε το Απολυτήριό του ο πρεσβύτερος Vladimir Chromov μετά από αίτησή του για να επιστρέψει στην γενέτειρά του στη Ρωσία.

Στις 24 Απριλίου 2021 ο Αρχιμανδρίτης Φιλάδελφος Καφαλής διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου και απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις του ως διευθυντού του ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ο Πρωτoπρεσβύτερος Θεολόγος Τσιρτσίδης παύθηκε από τη θέση του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Namur και διορίσθηκε εφημέριος.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ψάλλας διορίσθηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ο Πρεσβύτερος Ευστάθιος Βαμβακάς διορίσθηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Molenbeek.