Νέα πρόκληση του Πατριάρχη Μόσχας: “Αμαρτωλή η επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης στο Κίεβο”

© foto.patriarchia.ru

Του Κώστα Ονισένκο

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επιτέθηκε φραστικά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με αφορμή την επίσκεψή του Παναγιώτατου στην Ουκρανία.

Μετά τη λειτουργία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Κύριλλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του.

«Ας βοηθήσει η Υπεραγία Θεοτόκος στην διατήρηση της ενότητας των ορθοδόξων Εκκλησιών, που διαλύεται σήμερα από τις δυνάμεις του κακού.

Και εμείς ξέρουμε τι συμβαίνει σήμερα στην οικουμενική ορθοδοξία, πως αυτές οι δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες την δυσκολότατη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ουκρανία, προσπαθούν να σκίσουν την ενότητα της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Και κάτι καταφέρνουν: παράδειγμα η αμαρτωλή και δύσκολα εξηγήσιμη επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης στο Κίεβο και η συν-λειτουργία του με τους σχισματικούς» ήταν η δήλωση του Κύριλλου, όπως δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο RIA news.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία που έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου.

Οι Ουκρανοί υποδέχθηκαν τον Παναγιώτατο με μεγάλη αγάπη και χαρά ενώ η επίσκεψή του και η λειτουργία που τέλεσε από κοινού με τον Επιφάνιο, επιβεβαίωσε εντός και εκτός της Ουκρανίας τη νομιμότητα και την πληρότητα της νεοσύστατης Εκκλησίας της Ουκρανίας.