Νέα ορθόδοξη εκκλησία στη Μαδαγασκάρη, με δωρεά από την Αυστραλία

Ένας νέος Ιερός Ναός, αφιερωμένος στην Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμος να παραδοθεί στους χριστιανούς της Βόρειας Μαδαγασκάρης.

Ο συγκεκριμένος ορθόδοξος ναός κατασκευάστηκε με δωρεά ανωνύμου κυρίας από την Αυστραλία, όπως έκανε γνωστό ο π. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, μέσα από τη σελίδα “Φίλοι Ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης” στο facebook.

Ο π. Παναγιώτης έκανε λόγο για έναν τεράστιο ιεραποστολικό άθλο που πραγματοποιείται στην ορθόδοξη Μητρόπολη της Β. Μαδαγασκάρης υπό την εποπτεία, αλλά και την προσωπική προσφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

“Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν με τον Covid-19, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τη μεγάλη οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουμε σαν Μητρόπολη, τα έργα ολοκληρώνονται και πολλαπλασιάζονται με την βοήθεια και την μεσολάβηση του μεγάλου Θεού”, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση και επισήμανε “το ιεραποστολικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου στηρίζεται σε τρεις άξονες: τη φιλανθρωπία, την διάδοση του ιερού Ευαγγελίου και την ανέγερση ιερών ναών”.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι ορθόδοξοι ιεροί ναοί στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής νησιωτικής χώρας έχουν κατασκευαστεί με χρήματα που προσφέρουν αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό, ως Τάμα, Έλληνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία, την Αμερική και τον Καναδά.