Νεα καθήκοντα για τέσσερις κληρικούς της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοινώνει ότι με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως (μετά την παραίτηση του Πρωτοπρεσβυτέρου, π. Ιωάννη Πετρόπουλου) ο πρ. Αρχιερατικός Επίσκοπος Βοστίτσης, Πρωτοπρεσβύτερος, π. Χρήστος Τσάκαλος.

Στην δε θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος.

Ο Μητροπολίτης, εκτιμώντας την πολυετή ιερατική και ποιμαντική εμπειρία και την κοινωνική προσφορά και καταξίωση τόσο του π. Χρήστου Τσάκαλου, όσο και του π. Βασιλείου Πετρόπουλου τους ανέδειξε και τους διόρισε στις προαναφερθείσες τιμητικές ποιμαντικές θέσεις.

Εύχεται δε ενθέρμως και εγκαρδίως να έχουν την ευλογία και την θεία ενδυνάμωση του Κυρίου, ώστε να επιτελούν με φώτιση και αγιασμό ψυχής τα νέα τους καθήκοντα.

Ο Μητροπολίτης εκφράζει, παράλληλα, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Πρωτοπρεσβύτερο, π. Ιωάννη Πετρόπουλο, δια την επί σειρά ετών πολύτιμη προσφορά του από την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου κατά τρόπο άψογο και υποδειγματικό καθώς επίσης και δια την υπευθυνότητα και αφοσίωσή του στην Τοπική Εκκλησία, δια των οποίων επαξίως κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη κλήρου και πιστών.

Η Ιερά Μητρόπολη επίσης ανακοινώνει ότι με απόφαση και ευλογία του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου ανέλαβε την τιμητική ποιμαντική θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ακράτας ο Πρωτοπρεσβύτερος, π. Σπυρίδων Σιαφλάς.

Ο Μητροπολίτης, αναγνωρίζοντας και συνεκτιμώντας τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του π. Σπυρίδωνα Σιαφλά καθώς και την πολυετή και ευδόκιμη ιερατική και ποιμαντική εμπειρία του, του απένειμε αυτή την εξαιρετική διάκριση διορίζοντάς τον στην προαναφερθείσα τιμητική θέση.

Στην ανακοίνωση, η Μητρόπολη εύχεται δε ενθέρμως και εγκαρδίως να έχει την ευλογία και την θεία ενδυνάμωση του Κυρίου, ώστε να ενισχύεται πνευματικά στα νέα του καθήκοντα συνεχίζοντας την καρποφόρο διακονία του προς οικοδομή και ωφέλεια ψυχών, αλλά και προς δόξα της του Θεού Εκκλησίας.

Μετά την αποχώρηση για λόγους συνταξιοδότησης του κ. Σαράντη Μουτσάτσου, Διευθυντή του Ιδρύματος Αγάπης Μέλαθρον «ο Άγιος Χαράλαμπος», τοποθετήθηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή, από 1ης Σεπτεμβρίου 2021 ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καπράλος, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου και ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ. Σ. του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο π. Στυλιανός Καπράλος πέραν του ότι είναι ένας κληρικός αφοσιωμένος με ζήλο στο λειτουργικό και ενοριακό του έργο, προσφέρει παράλληλα και σοβαρό φιλανθρωπικό έργο.

Για πολλά χρόνια (από το 2008) είναι Υπεύθυνος και έχει αναλάβει – την οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Το κελάρι της Αγάπης» συνεπικουρούμενος στο έργο αυτό από την οικογένειά του.

Μετά ταύτα ο Μητροπολίτης εκφράζει, εν πρώτοις, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στον κ. Σαράντη Μουτσάτσο για την πολυετή και καρποφόρο προσφορά του και του εύχεται υγεία και γόνιμη δημιουργία στην οποιαδήποτε ενασχόληση στη ζωή του!

Ακολούθως δε, εύχεται στον νέο Διευθυντή, π. Στυλιανό Καπράλο, να έχει την από Κυρίου δύναμη και τον θείο φωτισμό, ώστε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.