Νέα έκκληση του Μητροπολίτη Κιέβου: Χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια και τη στήριξή σας, κάντε κάτι τώρα!

Νέο δραματικό μήνυμα προς τους Ουκρανούς πιστούς απέστειλε χθες αργά το βράδυ, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, και ενώ μαίνονταν οι μάχες γύρω από την πρωτεύουσα Κιέβο.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τονίζει ότι για δεύτερη ημέρα (Παρασκευή) οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συνεχίζουν να αντιστέκονται στον εχθρό.

“Η ρωσική επίθεση, έχει φέρει βομβαρδισμούς, δολοφονίες, και θάνατο. Οι στρατιώτες και οι αθώοι πολίτες μας πεθαίνουν”, τονίζει.

Απευθύνει έκκληση προς όλους τους θρησκευτικούς και κυβερνητικούς ηγέτες του ελεύθερου κόσμου. “Η Ουκρανία χρειάζεται όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή σας.

Κάθε αποδυνάμωση ή έλλειψη κυρώσεων κατά του επιτιθέμενου, κάθε απροθυμία μείωση των μορφών βοήθειας που παρέχετε στη χώρα μας, οδηγεί σε επιπλέον πόνο και χαμένες ζωές. Κάντε κάτι τώρα!”.

Διαβάστε το μήνυμα του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές!

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πρωτοφανής επίθεση κατά της Ουκρανίας. Όλο το έθνος μας, αλλά κυρίως οι θαρραλέες Ένοπλες Δυνάμεις και οι υπερασπιστές της Ουκρανίας, συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να παρέχουν αντίσταση ενάντια στον εχθρό μας.

Η ρωσική επίθεση έχει φέρει μαζί της βομβαρδισμούς, πυροβολισμούς, δολοφονίες και θάνατο. Οι στρατιώτες μας και αθώοι πολίτες πεθαίνουν. Εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι ήδη εκατομμύρια, έχουν γίνει πρόσφυγες.

Απευθύνομαι σε όλους τους θρησκευτικούς και κυβερνητικούς ηγέτες του ελεύθερου κόσμου. “Η Ουκρανία χρειάζεται όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή σας. Κάθε αποδυνάμωση ή έλλειψη κυρώσεων κατά του επιτιθέμενου, κάθε απροθυμία μείωση των μορφών βοήθειας που παρέχετε στη χώρα μας, οδηγεί σε επιπλέον πόνο και χαμένες ζωές. Κάντε κάτι τώρα!

Θυμόμαστε στις προσευχές μας εκείνους που έχουν χαθεί και ζητάμε από τον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές τους και να βρίσκονται μεταξύ των δικαίων. Ζητάμε υγεία για τους τραυματίες και την προστασία του Θεού για όσους την έχουν ανάγκη αυτές τις ώρες.

Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, στρέψτε την προσοχή σας στους γύρω σας, υποστηρίξετε την αλληλεπίδραση, βοηθήστε ο ένας τον άλλον να νικήσει τους φόβους σας. Κάθε πράξη βοήθειας, ανθρωπιάς, φιλανθρωπίας και φροντίδας -είναι επίσης μια συμβολή στη νίκη του καλού έναντι του κακού.

Η Ουκρανία άντεξε στο πρώτο κύμα καταστροφής, αλλά ο εχθρός συνεχίζει τις αμαρτωλές του πράξεις, όπως ο Κάιν, ως ένας δολοφόνος που θέλει να στραγγαλίσει την ελευθερία και την ύπαρξη μας. Ως εκ τούτου, είναι κοινή μας ευθύνη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον για τις επόμενες γενιές. Ενώ συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, είμαι πεπεισμένος ότι με τη βοήθεια του Θεού, το Ουκρανικό Έθνος θα επικρατήσει.

Συνεχίζω να φέρω εις πέρας τις ευθύνες που μου ανατίθενται και θα προσπαθώ να επικοινωνώ μαζί σας καθημερινά. Επίσης, για όλους εσάς και ειδικά για όσους μας υπερασπίζονται, προσεύχομαι.

Είθε ο Θεός να ευλογεί το Ουκρανικό Έθνος με ειρήνη και νίκη!

Δόξα στον Ιησού Χριστό!

Αιώνιε Θεέ, Προστάτευσε την Ουκρανία