Νέα εφαρμογή για κινητά “η Εκκλησία μου” από την Εκκλησία της Ουκρανίας

Του Κώστα Ονισένκο

Πιο κοντά στους πιστούς της, κυρίως στους πιο νέους, έρχεται η Ουκρανική Εκκλησία, η οποία παρουσίασε σήμερα την εφαρμογή της για τα κινητά τηλέφωνα.

Το app “Η Εκκλησία μου“, που είναι ήδη διαθέσιμο για τους πιστούς, προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης από την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας και από εφημερίδα που εκδίδει η Ουκρανική Εκκλησία.

Παράλληλα, έχει καθημερινές προσευχές, καθημερινό εορτολόγιο καθώς και διαδραστικό χάρτη με όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Ζούμε σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας διαθέτει κινητά τηλέφωνα και χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο.

Αφενός, η Εκκλησία είναι ένας θεσμός που ζει διαχρονικά, γιατί από τη φύση της είναι θεϊκής προέλευσης.

Αλλά ταυτόχρονα είναι θεσμός ανθρώπων, γιατί ενώνει τους ανθρώπους» είπε στην παρουσίαση ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ένα από τα καθήκοντα της Εκκλησίας είναι η ένωση και η επικοινωνία των πιστών. Στην πραγματικότητα, η Εκκλησία χρησιμοποιεί εδώ και καιρό διάφορα επιτεύγματα της τεχνολογίας για να διαδώσει τον Λόγο του Θεού και να διαδώσει την πίστη».