Νέα αναταραχή στην Εκκλησία της Γεωργίας: Κλήρος και λαός δεν δέχονται τον νέο Μητροπολίτη Τσκοντίντι

Ένταση επικρατεί για άλλη μία φορά στους κόλπους της Εκκλησίας της Γεωργίας. Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητρόπολης Τσκοντίντι δεν αποδέχτηκαν την εκλογή νέου ποιμενάρχη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Γεωργίας και αντιδρούν.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα “Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας”, κληρικοί για λαϊκοί συγκεντρώθηκαν πριν δύο ημέρες έξω από τη Μητρόπολη και δεν επέτρεπαν στον νέο Μητροπολίτη να μπει μέσα, ενώ ορισμένοι κληρικοί των αποκαλούσαν «ψευδό-επίσκοπο».

Η Γεωργιανή Αστυνομία προσπάθησε να προφυλάξει τον νέο Μητροπολίτη Στέφανο, αλλά και να αποτρέψει περαιτέρω εντάσεις ή/και τραυματισμούς μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους

Η αναστάτωση προήλθε μετά από την απόφαση της ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας να θέσει σε αργία τον Μητροπολίτη Τσκοντίντι Πέτρο και να μεταθέσει τον Επίσκοπο Τσάλκας Γρηγόριο στη θέση του.

Ωστόσο κλήρος και λαός αντέδρασε με την απόφαση αυτή και απαίτησε την επιστροφή του Μητροπολίτη Πέτρου. Ο επίσκοπος Γρηγόριος βλέποντας την αναταραχή που προκλήθηκε, αιτήθηκε και επέστρεψε στην Μητρόπολή του, ενώ η Μητρόπολη Τσκοντίντι παραχωρήθηκε στην δικαιοδοσία της διπλανής Μητρόπολης Τσαγκέρι και Λεντέχι, την οποία διοικεί ο Μητροπολίτης Στέφανος.

Κλήρος και λαός πάλι δεν αποδέχτηκαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και άρχισαν διαδηλώσεις κατά του Μητροπολίτη Στέφανου.