Ναυτική αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Την πρωί του Σαββάτου 3 Ιουλίου 2021, Ναυτική Αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τον Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Παπακλεοβούλου, βρισκομένη στο Ισραήλ για συντήρηση του πλοίου – «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωανννίδης», στο λιμάνι της Χάιφας, επισκέφτηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την ομάδα δέχτηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος με Αγιοταφίτες Πατέρες και τους μίλησε για τους πνευματικούς δεσμούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Εκκλησίας της Κύπρου μέσω του Αποστόλου Παύλου και του Αποστόλου Βαρνάβα ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου και για τις Ποιμαντικές σχέσείς μέσω των Κυπρίων προσκυνητών.

Λόγω της σχέσης των δύο Εκκλησιών, Κύπριοι Αγιοταφίτες Πατέρες διακόνησαν το Πατριαρχείο και διακρίθηκαν στις διακονίες αυτών, όπως οι μακαριστοί Μητροπολίτες Ιορδάνου Επιφάνιος, Ασκάλωνος και μετέπειτα Σκυθουπόλεως Αρκάδιος και Τιβεριάδος Γρηγόριος, οι οποίοι αναδείχθηκαν ανακαινιστές των Παναγίων Προσκυνημάτων.

Αμέσως μτά ο Μακαριώτατος ευλόγησε την επίσκεψη και ευχήθηκε στον κ. Πλωτάρχη και τους συνεργάτες του την επιτυχία της επισκέψεως και την αισία επάνοδο στην πατρίδα τους και την διαφύλαξη της ακεραιότητας της.

Ο Μακαριώτατος επέδωσε στον κ. Πλωτάρχη εικόνα της Θεοτόκου και του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και εικόνα της Θεοτόκου σε όλα τα μέλη της εικοσαμελούς Αποστολής, ο δε Πλωτάρχης επέδωσε στον Πατριάρχη τον θυρεό του πλοίου «ανοιχτής θαλάσσης- Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης».

Αμέσως μετα τα μέλη της αποστολής αναχώρησαν για προσκύνηση στο Ναό της Αναστάσεως.