Να τον κατασπαράξουν

Ο Ιερισσού Θεόκλητος κόλλησε κορονοϊό και δεν είναι έκπληξη. Θα συνέβαινε κι αυτό και σε μητροπολίτη. Οι γνωστοί που … αγαπούν την Εκκλησία αμέσως έσπευσαν να τον κατασπαράξουν. «Έλεγε ότι δεν κολλάει από τη Θ. Κοινωνία και να τώρα τα αποτελέσματα» έλεγαν τα ΜΜΕ με περισσή … χαρά.

Πληροφορώ τους αγαπητούς που έσπευσαν να καταδικάσουν τον Θεόκλητο σαν να είδαν τη στιγμή που ο ιός έμπαινε στο μητροπολιτικό του… σαρκίο πως ο Σεβασμιώτατος επιβεβαιωμένα κόλλησε από κοινωνική εκδήλωση. Έγινε, με ενημερώνουν, η ιχνηλάτηση και διαπιστώθηκε πως τον ιό τον κόλλησε από μνημόσυνο που είχε παρευρεθεί.

Ακατανόητα πράγματα

Στην ιεραρχία έχουν μπερδευτεί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Δρα, λένε, ακατανόητα. Κάποτε αρθρογραφούσε στα επίσημα ΜΜΕ της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, αν όχι σύμμαχος, τουλάχιστον ανεκτικός μαζί τους. Τώρα, με κυβέρνηση ΝΔ, κατακευραύνωνε τον δημοσιογράφο και κύριο λογογράφο του Αλέξη Τσίπρα, τον Θανάση Καρτερό για ένα άρθρο του.

Τα έβαλε και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «εγκαλώντας» τον για τους θερμούς εναγκαλισμούς του με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό. Είναι άνοιγμα στη νυν κυβέρνηση λένε κάποιοι.

Πώς γίνεται αυτό αναρωτιέμαι. Όταν ο κ. Χρυσόστομος ήταν εκείνος που έβαλε φρένο στην πρόταση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σ εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΔΙΣ στις 16 Μαρτίου. Τότε που ο Ιερώνυμος και άλλοι μητροπολίτες πρότειναν έστω να λειτουργούν οι Εκκλησίες με ελάχιστο αριθμό κληρικών και ψαλτών για να είναι ανοικτές για το κοινό.

Ο Μεσσηνίας είχε πει «ας έρθει ο Μητσοτάκης να κλείσει τις Εκκλησίες» με τα γνωστά μετά αποτελέσματα. Να που ο Μητσοτάκης έβαλε το λουκέτο, όταν διαπίστωσε ότι οι Μητροπολίτες δεν έβρισκαν κοινή περπατησιά στα θέματα του κορονοϊού.

Σε τοπικό επίπεδο ο μητροπολίτης Μεσσηνίας λένε σε μία στιγμή κυκλοθυμικού ξεσπάσματος απομάκρυνε από δίπλα του και τον αρχιδιάκονο του π. Νεόφυτο, ενισχύοντας την ακατανόητη συμπεριφορά των τελευταίων μηνών. Ο νέος κληρικός, το πιο έμπιστο πρόσωπο δίπλα του μέχρι πρότινος, το έστειλε δια μεταθέσεως από την οικεία μητρόπολη…

Βοά η Παραμυθιά!

Ο τοπικός Τύπος έχει πια αγανακτήσει με την «ακυβερνησία» στη μητρόπολη Παραμυθίας. Είναι γνωστό, λένε τοπικά ΜΜΕ και πολλοί ιεράρχες, πως η μητρόπολη διοικείται όχι όμως από… τον μητροπολίτη της! Επισήμως και σύμφωνα με το νόμο ασκείται διοίκηση και είναι γνωστό τοις πάσι πως κληρικός που βρίσκεται δίπλα στον Σεβασμιώτατο διοικεί. Ο κ. Τίτος έχει πολύ επιβαρυμένη υγεία και έχει παραχωρήσει το σύνολο των διοικητικών του αρμοδιοτήτων. Ο τοπικός Τύπος κάνει λόγο για κάτι «σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Θέτει τα ερωτήματα αν υφίσταται νομικά η «Μονή Ραγιού» και πως διαχειρίζονται τα οικονομικά της, αν αναρτώνται στη Διαύγεια οι αποφάσεις της Μονής και γράφονται δημοσιεύματα για κληρικό που έχει στους λογαριασμούς του ένα εκατομμύριο ευρώ! Αλήθεια γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αυτή η ΔΙΣ δεν στέλνουν μία επιτροπή να διαπιστώσει αν πράγματι ασκείται από τον μητροπολίτη η διοίκηση του νομικού προσώπου;

Μελχισεδέκ