Ν. Σύψας: Τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία

Υπάρχει μια πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας όπως φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σύψας είπε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη, καθώς όσον αφορά τις νοσηλείες και τους αθανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.

Ειδικότερα για τις εκκλησίες ο κ. Σύψας επησήμανε ότι τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία.

«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της.», είπε ο Λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».

Ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο.»

Την ίδια στιγμή, στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη η οποία σε συνέντευξη της στο ρ/σ ΘΕΜΑ, τόνισε «Άλλο η επιστήμη, άλλο η πίστη».

Ξέρουμε πώς μεταδίδεται σχολίασε, τονίζοντας ότι αν υπάρχει μια τόσο μεγάλη ανάγκη για Θεία Κοινωνία, τότε προτείνει να έρθει ο πιστός σε συνεννόηση με τον ιερέα ώστε να γίνει η λήψη της με κουταλάκι μιας χρήσης.

Βέβαια, επισήμανε ότι πιο ασφαλές στην παρούσα φάση, θα ήταν η ατομική προσευχή. «Έχουμε δει και ιερείς να νοσούν και να πεθαίνουν, αυτό πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι», κατέληξε.