Μυστικός Δείπνος στην Μεσσαριά

Την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς.

Κατά την Μεγάλη Πέμπτη, η Εκκλησία μας τελεί ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Κύριος τέλεσε ενώπιον των Μαθητών και Αποστόλων Του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε την ιερουργία των Φρικτών Μυστηρίων στους Αγίους Μαθητές και Αποστόλους Του, και δι’ αυτών σε όλους τους ανθρώπους, λέγοντας “τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν ὁσάκις γὰρ ἂν ἐσθίητε τὸν ἄρτον τοῦτον καὶ το ποτήριον τοῦτο πίνητε, τὸν ἐμὸν θάνατον καταγγέλετε καὶ τὴν ἐμὴν ἀνάστασιν ὁμολογεῖτε”

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Απόστολο της ημέρας ο οποίος εξηγεί με ποιον τρόπο πρέπει ο κάθε πιστός να μετέχει της Θείας Ευχαριστίας. Αυτός που μετανοεί και που αγωνίζεται να απαλλαγεί από τα δεσμά της αμαρτίας, αυτός αξιώνεται να τραφεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Τέλος, ευχήθηκε στους πιστούς να αξιωθούν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρόν και την Σωτήριο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας.