Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όπως αποκάλυψε απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα παρά την διαφωνία των δύο πλευρών. Πολλοί Ιεράρχες έχουν ξεσηκωθεί και ορισμένοι εισηγούνται λαοσυνάξεις και συλλαλητήρια. Ωστόσο, ο κ. Ιερώνυμος τηρεί στάση αναμονής και σχεδιάζει να συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο

Ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται προσωπικά τις λεπτές ισορροπίες των σχέσεων με την εκκλησία στην κρίσιμη συγκυρία, όπου το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών και την υιοθεσία έχει φέρει την κυβέρνηση και την Ιερά Συνοδό απέναντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν το θέμα. Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την πάγια θέση της εκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Έντονες αντιδράσεις από Μητροπολίτες για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Οι έντονες αντιδράσεις από Μητροπολίτες συνεχίζονται με τον Μητροπολίτης Ναυπάκτου να υπογραμμίζει: «Αν αρχίσει η Πολιτεία να νομιμοποιεί όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τότε δε θα βρούμε πουθενά άκρη».