Μουσική Σύμπραξη Ιδρύματος Μουσικής με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

©Stella Valasi

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών είχαν οι βασικοί συντελεστές της κοινής μουσικής εκδήλωσης με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙΑ».

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, η κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ορχήστρας ΟΡ.Ι.Μ.ΑΑ. του Ιδρύματος Μουσικής Α.Α. Στέλλα Βαλάση, ο ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας και ο ερμηνευτής Θανάσης Βούτσας, συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο και τον ενημέρωσαν για την καλλιτεχνική σύμπραξη των δυο μουσικών σχημάτων.

Η Ορχήστρα Μ.Θεοδωράκης και η Ορχήστρα ΟΡ.Ι.Μ.ΑΑ, του Ιδρύματος Μουσικης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεργάζονται με την συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων, δημιουργώντας ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό δρώμενο, το οποίο περιλαμβάνει υπέροχα έντεχνα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα.

Η μουσική αυτή παράσταση ακολουθεί τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης ως ένα οδοιπορικό μνήμης, ξεκινώντας από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη και ταξιδεύει στους τόπους που έζησε ο μεγάλος συνθέτης.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη για αυτή την σπουδαία συνεργασία και ευχήθηκε επιτυχία και συνέχεια στην προσπάθεια αυτή.

Πηγή: sholi.gr