Μουσική Εκδήλωση για τη Γιορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική Επέτειο στην Μητρόπολη Θήρας

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην εορτή του Ευαγγελισμού και στην επέτειο της Εθνικής Επετείου, στην οποία συμμετείχε η ευρωπαϊκή χορωδία, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και του Δ.Α.Π.ΠΟ.Σ.,και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς συνδυάστηκαν ύμνοι της εορτής και τραγούδια μεγάλων ποιητών και μουσικών, ενώ τα μέλη των δύο χορωδιών ενώπιον του πολυπληθούς κοινού, που κατέκλυσε την αίθουσα του Μπελλωνείου Πολιτιστικού Ιδρύματος, απέδωσαν άριστα τα μουσική μέλη.

Ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος πριν το τέλος της εκδήλωσης απέδωσε τα εύσημα για το εξαιρετικό επίπεδο και τη μουσική αρτιότητα της εκδήλωσης, ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Δ.Α.Π.ΠΟ.Σ. για την αγαστή συνεργασία στη χορωδία, όλους τους συντελεστές και διοργανωτές της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τους καθηγητές Γεώργιο Ρούσσο και Σοφία Παπαδημητροπούλου, υπευθύνους της ευρωπαϊκής χορωδίας, και τον χοράρχη της βυζαντινής χορωδίας πρωτοψάλτη Νικόλαο Βαρβαρήγο και ευχήθηκε πατρικά σε όλους να εορτάσουν με πνευματική χαρά την κοσμοσωτήρια εορτή του Ευαγγελισμού αλλά και την εθνική μας επέτειο.