Μόνιμο Γραφείο Νεότητος θα συσταθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το φθινόπωρο του 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά το Συνέδριο Νεολαίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για το 2020, το οποίο είχε ανακηρυχθεί ως «Έτος ποιμαντικού ανακαινισμού και οφειλετικής μερίμνης διά την νεολαίαν», αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια πρωτοβουλία που απευθύνεται σε όλους τους Ορθοδόξους νέους της Τουρκίας, ανεξαρτήτως γλώσσας ή εθνικής και πολιτισμικής καταβολής. Στο ανακοινωθέν που δημοσίευσε το “Φως Φαναρίου”, τονίζεται ότι έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου που θα προετοιμάσει τις εργασίες του συνεδρίου.

Μάλιστα, μεταξύ των εργασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει είναι και η σύσταση Μονίμου Γραφείου Νεότητος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αναλυτικά, το ανακοινωθέν αναφέρει:

“Μέσα εις τα πλαίσια των εκδηλώσεων του λήγοντος έτους 2020 ως “Έτους ποιμαντικού ανακαινισμού και οφειλετικής μερίμνης δια την νεολαίαν”, ως τούτο είχεν ανακηρυχθή υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είχε προγραμματισθή και Συνέδριον πάντων των εν Τουρκία Ορθοδόξων νέων ανεξαρτήτως γλώσσης ή εθνικής πολιτισμικής καταβολής, το οποίον όμως δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Με την ελπίδα και την προσευχήν όπως η πανδημία παρέλθη συντόμως, επαφασίσθη τώρα το Συνέδριον να πραγματοποιηθή το προσεχές φθινόπωρον (2021), προς τούτο δε συνεστήθη Επιτροπή υπό την προεδρίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, η οποία και ήρχισε τας προκαταρκτικάς εργασίας. Μεταξύ αυτών είναι και η σύστασις Μονίμου Γραφείου Νεότητος εν τω Οικουμενικώ Πατριαρχείω.

Κατά καιρούς θα ενημερώνεται το πλήρωμα της Εκκλησίας σχετικώς προς την πορείαν της προετοιμασίας του Συνεδρίου, το οποίον θα είναι απτή απόδειξις του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής φροντίδος της Μητρός Εκκλησίας δια τους νέους μεταξύ του εν τη Χώρα ποιμνίου αυτής, και θα δώση εις αυτήν την ευκαιρίαν ακούση τα ανησυχίας και τους προβληματισμούς των και να αναζητήση τας ενδεικνυομένας λύσεις”.