Μονή Προυσσού: Ιστορικό γεγονός για την τοπική εκκλησία η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου

Ιστορικό γεγονός για την τοπική εκκλησία χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος την ενθρόνιση του αρχιμανδρίτη π. Ιωαννικείου ως νέο ηγούμενο στην ιερά μονή Παναγίας της Προυσιωτίσσας.

Η τελετή ενθρόνισης έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 17 Οκτωβρίου 2021, σε κλίμα θρησκευτικής ευλαβείας, μεγαλοπρέπειας αλλά και συγκίνησης, με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, δεκάδων κληρικών της οικίας αλλά και πολλών ακόμα μητροπόλεων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και εκατοντάδων πιστών.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Άρης Τάσιος, ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Ο π. Ιωαννίκιος ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα στη Μονή όπου εκάρη μοναχός το μακρινό 1975, είχε τοποθετηθεί στη θέση του ηγούμενο πριν από ένα χρόνο, ωστόσο η επίσημη ενθρόνιση του τελέστηκε χθές.

Εμφανώς συγκινημένος, ο μητροπολίτης Καρπενησίου συνεχάρη θερμά τον αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο και του ευχήθηκε καλή διακονική πορεία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Προυσιωτίσσας, ενώ εξήρε το πολυτελές έργο του στους κόλπους της εκκλησίας.

«Σας εύχομαι τα χρόνια που θα υπηρετήσετε εδώ στην Παναγία μας, να είναι χρόνια δημιουργικά και, πρωτίστως από πνευματικής πλευράς, να προσφέρεται ότι καλύτερο μπορείτε σε αυτόν τον πονεμένο τόπο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος και ευχαρίστησε όλους όσοι υπηρέτησαν το μοναστήρι στο διάβα των δεκαετιών.

Πηγή: evrytanika.gr