Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου στην Πάτρα

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από της εκδημίας προς Κύριον του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, τελέστηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιερέως.

Της Θείας Λειτουργίας, προέστη ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το ιερό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιερέως Καλλινίκου, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς, περί της προσωπικότητος του οποίου και του έργου του, ωμίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ειδικά στη σχέση του μακαριστού Πειραιώς Καλλινίκου με την Πάτρα.

Ο αοίδιμος Αρχιερέα, είχε διακονήσει στην Πάτρα, ως νεαρός Θεολόγος, ως Ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ως Κατηχητής.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών, εχειροτονήθη Διάκονος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών και Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό (Παλαιό) του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στις 27.12.1959.

Τα Δώρα για την Θεία Λειτουργία προσέφερε η αδελφή του αειμνήστου Καλλινίκου, Αικατερίνη Μορώνη, η οποία μένει με την οικογένειά της στην Πάτρα.