Μνημόσυνο κεκοιμημένων αδελφών στον Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς από τον Μητροπολίτη Κίτρους

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος την Κυριακή Δ΄ Νηστειών 14 Απριλίου, πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριλόφου.

Την ίδια ημέρα, πρωί, συγκάλεσε Σύναξη 200 Αναγνωστών και Ιεροπαίδων Δημοτικού–Γυμνασίου στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, είχε συνάντηση συνεργασίας με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) Άγγελα Γκερέκου και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για την προώθηση του Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Κατερίνης, κατά τον οποίο μίλησε ο Αγιορείτης Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, πρωί, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου τον Δήμαρχο Κατερίνης Ιωάννη Ντούμο.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου είχε ακαδημαϊκή συνεργασία με Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, είχε συνάντηση με τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Kaluanga Mulala, Ιεραπόστολο στο Κονγκό, και Βασίλειο Μπαρμπαρίδη, Ιεραπόστολο στην Κένυα.

Την ίδια ημέρα, βράδυ, δέχθηκε την εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσυσταθέντος Παραρτήματος Πιερίας της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.
Την Τρίτη 16 Απριλίου, πρωί, συνόδευσε στη Βέροια 70μελή ομάδα Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Γυμνασίων Ρητίνης και Αλωνίων, που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου (Βέροια-Κολινδρός). Στην εκδρομή συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Γεώργιος Μακρής.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, δέχθηκε την επίσκεψη διαφόρων προσώπων με τα οποία είχε ανάλογη συνεργασία.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, πρωί, προήδρευσε του Μητροπολιτικού και Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ίδια ημέρα, πρωί, δέχθηκε την επίσκεψη ανώτατων υπαλλήλων της Μονάδας Ελέγχου της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που έλεγξαν την ολοκλήρωση του έργου ριζικής ανακαίνισης και εξωραϊσμού του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος».

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, δέχθηκε την επίσκεψη διαφόρων προσώπων με τα οποία συνεργάστηκε για τρέχοντα ζητήματα.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, πρωί, δέχθηκε την επίσκεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς, συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και ξενοδόχο Γεώργιο Καραλή.

Την ίδια ημέρα, πρωί, είχε συναντήσεις συνεργασίας με Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, για τη διοργάνωση του Προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη» κατά το προσεχές καλοκαίρι.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου είχε συναντήσεις συνεργασίας με Καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλα πρόσωπα επί θεμάτων ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Μελετίου Κατερίνης.

Την ίδια ημέρα, βράδυ, δέχθηκε την επίσκεψη λαϊκών συνεργατών, με τους οποίους συζήτησαν και διευθέτησαν Ενοριακά ζητήματα.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, πρωί, δέχθηκε την επίσκεψη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας.

Την ίδια ημέρα, βράδυ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, πρωί, τέλεσε ετήσιο Μνημόσυνο κεκοιμημένων αδελφών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς.

Την ίδια ημέρα, πρωί, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Κοιμητήριο Αγίας Αικατερίνης Κατερίνης.

Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, δέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη το Περιφερειακό Διοικητικό Συμβούλιο των AHEPA Hellas.

Την ίδια ημέρα, απόγευμα, είχε συνάντηση συνεργασίας με μέλη και στελέχη νεότητας, που θα συμμετάσχουν σε προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.