Μνημόσυνο για τους γονείς του τέλεσε ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας

Το Σάββατο 13 Μαίου 2023 στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Σωφρονίου του Αθωνίτου ετελέσθηκε μνημόσυνο των αειμνήστων πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt (1926-2016) και της συζύγου του πρεσβυτέρας Μαρίας-Θηρεσίας Peckstadt-Janssens (1927-2022) που έφυγε από την ζωή προ ενός έτους.

Μνημονεύθηκε επίσης ο αείμνηστος Ανδρέας Αρχοντός, πατήρ του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, αποβιώσαντος την ιδίαν ημέραν με τον πατέρα του Μητροπολίτου Βελγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο υιός τους Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με συλλειτουργούς για την περίσταση ιερείς και διακόνους, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και του άλλου υιού των πατρός Bernard Peckstadt και του γαμπρού των πατρός Dominique Verbeke.

Οι Ακολουθίες έλαβαν χώρα στο παρεκκλήσι, όπου ξεκίνησε η ιστορία της Ορθοδόξου Ενορίας Γάνδης κατά το έτος 1972, εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια. Οι δύο εκλιπόντες αφοσιώθηκαν ψυχή τε και σώματι εις την ενορία και στους πολλούς μέχρι και σήμερα ενορίτες της. Ο αείμνηστος π. Ιγνάτιος ως ιδρυτής και Ιερατικώς Προιστάμενος και η Μίτα, ως ακούραστη αρρωγός στο ποιμαντικό τούτο έργο.

Μετά την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο προσεκλήθηκαν όλοι οι παρασταθέντες σε δεξίωση. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και ο π. Bernard Peckstadt τέλεσαν επίσης Τρισάγιο στους τάφους των γονέων τους.

Ο Αναστάς Κύριος να αναπαύη τις ψυχές τους στους κόλπους των Αγίων και των Δικαίων. Αιωνία η μνήμη αυτών!