Μνημόσυνο για τους Ευεργέτες της Ναυπακτίας

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και το Μνημόσυνο των Ευεργετών-Δωρητών της Ναυπακτίας.

Φέτος, λόγω των εκτάκτων υγειονομικών μέτρων δεν έγιναν ανακοινώσεις και δεν στάλθηκαν προσκλήσεις.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε δεν πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος δημόσιος απολογισμός στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, αλλά ο Σεβασμιώτατος, ως Πρόεδρος των Ιδρυμάτων, δημοσίευσε ενημερωτικό δελτίο, και τα Ιδρύματα και Κληροδοτήματα, μετά από τηλεφωνικές συνδιασκέψεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους, ενέκριναν και ανακοινώνουν διά του παρόντος τους υποτρόφους τους, μαθητές, φοιτητές και μεταπτυχιακούς.

Φέτος δόθηκαν συνολικά 52.900 ευρώ για υποτροφίες σε 48 νέους της Ναυπάκτου για τις σπουδές τους, και 3.400 ευρώ για επιχορηγήσεις σε κοινωφελείς φορείς και συλλόγους, δηλαδή συνολικά 56.300 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Ιδρύματα – Κληροδοτήματα της Επαρχίας είναι τα εξής:

· Γεωργίου και Μαρίας Αθανασιάδη – Νόβα, · Δημητρίου και Βασιλικής Παπαχαραλάμπους, · Γεωργίου Καπουρδέλη – Ιωάννου Ξύκη, · Ανδρέα Τσάρα, · Ανδρέα Κοζώνη, · Γαβριήλ Οικονόμου,

· Δημητρίου Ασημακοπούλου, · Δημητρίου Πλούμη, · Γιάννη Βαρδακουλά, · Λεωνίδα Τσώνη, · Λεωνίδα Κολοκυθά, · και η κληρονομιά Αντωνίου και Παναγιώτας Αναστασοπούλου.

Οι Ευεργέτες-Δωρητές της Επαρχίας είναι:

Οι Μητροπολίτες Σεραφείμ, Χριστοφόρος και Δαμασκηνός, οι Γεώργιος και Μαρία Αθανασιάδη-Νόβα, Δημήτριος και Βασιλική Παπαχαραλάμπους, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Ανδρέας Τσάρας, Γεώργιος Καπουρδέλης, Ανδρέας και Ιουλία Κοζώνη, Γαβριήλ Οικονόμου, Δημήτριος Ασημακόπουλος, Δημήτριος Πλούμης, Επαμεινώνδας και Αικατερίνη Αρβανίτη, Ευθύμιος Βαρδακουλάς, Δημήτριος και Αίγλη Μπότσαρη, Λεωνίδας και Πολυξένη Τσώνη, Αλτάνη Φλωροπούλου, Αθηνά Πλατή, Ιωάννης Φούτζηλας, Παρασκευή και Μιχαήλ Γαρμανή, Αριστοτέλης και Βασιλική Ξανθοπούλου, Αριστείδης Καλαρίτης, Ελένη Κωταντούλα-Σακελλάρη, Δημήτριος Γαλάνης, Λάμπρος Τζαβέλλας, Λεωνίδας Χαραλάμπους-Κολοκύθας, Νικόλαος Τσάρας, Κωνσταντίνος Κοζώνης, και οι νεώτεροι Γιάννης Βαρδακουλάς, Αντώνιος και Παναγιώτα Αναστα­σοπούλου, και Ιωάννης Ξύκης.

Χορηγήθηκαν, λοιπόν, και εφέτος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 οι συνεχιζόμενες και οι νέες υποτροφίες και τα βοηθήματα σε μαθητές και φοιτητές, που όπως αναφέρθηκε δόθηκαν σε 48 νέους και έφτασαν στο ύψος των 56.300 ευρώ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιδρυμάτων-Κληροδοτημάτων της Ναυπακτίας και το προσωπικό που απασχολείται σε αυτά θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειές του για την χρηστή διαχείριση των κοινωφελών περιουσιών και την απρόσκοπτη υλοποίηση του σκοπού των διαθετών και μέσα στις έκτακτες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες.