Μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος (ΦΩΤΟ)

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου, τέλεσε την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Το Παρεκκλήσι και η αίθουσα γύρω από αυτό γέμισαν από πιστούς και προσωπικό της Αρχιεπισκοπής που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρέστη στη Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος κ. Ηλίας Βίλλης, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο.

Παρόντες ήταν ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, και οι εκλεγμένοι Επίσκοποι Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Αντώνιος Αβραμόπουλος, καθώς και πολλοί κληρικοί από την περιοχή.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε το μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την μεγάλη επίδραση και κληρονομιά που άφησε στην Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος.

Ειδική αναφορά έκανε σε δύο αφοσιωμένα μέλη του επιτελείου του Ιακώβου για χρόνια, οι οποίες παρέστησαν στη λειτουργία, τις Paulette Poulos και Nikki Calles.

Φωτό: GOARCH