Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ: Βιολογικό όπλο κατά της Ρωσίας ο κορονοϊός

Του Κώστα Ονισένκο

Βιολογικό όπλο κατά της Ρωσίας χαρακτήρισε τον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας του εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος», που προβλήθηκε στο κανάλι «Россия 24» το περασμένο Σάββατο.

Ο ιεράρχης, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεκινήσει «αγώνα» υπέρ των εμβολιασμών στη χώρα του, αναφερόμενος στην ανάγκη του να εμβολιαστούν όλοι οι Ρώσοι.

Ο ίδιος μάλιστα επιτίθεται κατά τον αντιεμβολιαστών ενώ υπονοεί ότι το συγκεκριμένο κίνημα κατευθύνεται από κάποιες δυνάμεις που στοχεύουν να πλήξουν τη Ρωσία.

Στην πρόσφατη εκπομπή είπε ότι η καμπάνια κατά των εμβολιασμών «πολύ καλά χρηματοδοτείται» και πως «εκείνοι που κατευθύνουν αυτή την καμπάνια έχουν συμφέρον ώστε σε εμάς, στη Ρωσία, να διαρκέσει (σ.σ. η πανδημία) όσο το δυνατόν περισσότερο και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».

Προσθέτοντας ότι «σε αυτές τις εχθρικές δυνάμεις συμβάλλουν, μπορεί και χωρίς να το ξέρουν ή το θέλουν, ορισμένοι πολίτες μας».

Κλείνοντας την εκπομπή, ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι «εναντίον της χώρας μας διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό πόλεμος και ο ιός είναι βιολογικό όπλο. Το ζητούμενο μας είναι να επιβιώσουμε και να νικήσουμε σε αυτό τον πόλεμο».

Βέβαια, ο ιεράρχης του Πατριαρχείου Μόσχας ξέχασε να αναφέρει ότι κινήματα αντεμβολιαστών υπάρχουν σε όλες τις χώρες, και όχι μόνο στη Ρωσία.

Οπότε ακόμα και αν μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι υπάρχουν κάποια «σκοτεινά κέντρα» που θέλουν τη διαιώνιση της πανδημίας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να καταδεικνύει ότι αυτά τα «κέντρα» στοχεύουν ειδικά τη Ρωσία.

Παράλληλα, ενώ ο Μητροπολίτης Ιλαρίων «μάχεται» υπέρ του εμβολιασμού και κατά της πανδημίας, ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει με κάποιον τρόπο το γεγονός ότι η Ρωσική Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα αγνοεί τα μέτρα προστασίας και καραντίνας.

Ορισμένες φορές μάλιστα, παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία και αδιαφορεί για τις συγκεκριμένες εντολές του ρωσικού κράτους σε αυτό.

Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα η σταυρο-πορεία στην πόλη Εκατερενμπούργκ που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσική Εκκλησία παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές είχαν απαγορεύει την διεξαγωγή της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).