Μητροπολίτης Βεσσαραβίας: Να διατρανώσουμε τη ρουμανική μας ταυτότητα

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Βεσσαραβίας, ο Μητροπολίτης κ. Πέτρος προτρέπει τους πιστούς που κατοικούν στη Μολδαβία να συμμετάσχουν στην Απογραφή Πληθυσμού και Στέγασης και να προσδιοριστούν ως Ρουμάνοι κατά εθνικότητα και μητρική γλώσσα.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι η φετινή απογραφή πληθυσμού είναι «μια καλή ευκαιρία να διατρανώσουμε ποιοι είμαστε, ποια είναι η καταγωγή και η πίστη μας».

“Έτσι, σας παροτρύνουμε με όλη μας την αγάπη να συμμετέχετε ενεργά και υπεύθυνα στη διαδικασία απογραφής και να δηλώσετε την καταγωγή σας αναφέροντας τη ρουμανική σας ιθαγένεια, τη ρουμανική γλώσσα και την ορθόδοξη πίστη”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

«Η ρουμανική ιθαγένεια είναι ένα θέμα ενότητας και αλληλεγγύης για ολόκληρη την κοινότητά μας, ανεξάρτητα από τα σύνορα και το ιστορικό πλαίσιο».

«Είναι καθήκον μας, ως Ρουμάνοι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να διατρανώσουμε τη ρουμανική μας ταυτότητα με αξιοπρέπεια και πλήρη ευγνωμοσύνη, να τιμήσουμε το έθνος μας και να συμβάλουμε στη διαιώνιση των αξιών και των παραδόσεών μας που μας καθορίζουν», είπε ο Μητροπολίτης.

«Η ρουμανική γλώσσα είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός της πολιτιστικής και γλωσσικής μας ταυτότητας. Είναι η ζωντανή έκφραση του εθνικού μας πνεύματος και της ιστορικής μας κληρονομιάς. Η διατήρηση και η προώθηση της ρουμανικής γλώσσας αποτελεί ιερή ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας και τις μελλοντικές γενιές», σημειώνει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας.

«Η ορθόδοξη πίστη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πνευματικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας. Αποτελεί συνεκτικό ιστό σε μια ιερή κοινωνία με τους άλλους πιστούς και μας προτρέπει να ζούμε με αγάπη και αλήθεια, να υπηρετούμε τον Θεό και να αγαπάμε τον πλησίον μας», έγραψε ο Μητροπολίτης.

«Ομολογώντας την ορθόδοξη πίστη στην απογραφή, επιβεβαιώνουμε τη στενή μας σχέση με την Εκκλησία του Χριστού και δεσμευόμαστε να ζούμε σύμφωνα με τη διδασκαλία της».

Πηγή: basilica.ro / Φωτο: Andrei Sebastian Lazăr