Μητροπολίτης Βεροίας: Να μη θεσμοθετηθεί ένας γάμος που θα διαλύσει την έννοια της οικογένειας

Το βράδυ του Σαββάτου, 27 Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο «Αιγές» στη Βέροια πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο για τις ποικίλες δράσεις και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο ώστε να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ανέφερε ότι η οικογένεια στις ημέρες μας περνά μια μεγάλη κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στις ημέρες μας η οικογένεια βάλλεται από παντού. Κλονίζονται συστηματικά οι αξίες και οι αρχές που υπήρχαν πάντοτε μέσα στην οικογένεια, κλονίζεται και καταρρακώνεται ο ίδιος ο θεσμός της οικογε­νείας. Οικογένεια βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό το οποίο τελευ­ταία προβάλλεται ως εναλλακτικό μοντέλο της, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα την πραγματική οικογένεια, όπως υφίσταται αιώνες τώρα.

Δεν μπορεί να υφί­σταται οικογένεια, εφόσον δεν αποτελείται από πατέρα και μητέρα. Δεν μπορεί να θεωρείται οικογέ­νεια η οποιαδήποτε συνένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου, όπως επιδιώκεται να θεσμοθετηθεί στις ημέρες μας και στην πατρίδα μας, αντίθετα στη λογική αλλά και την παράδοσή μας, αντίθετα με την ίδια τη φύση του ανθρώπου, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση και τις ανατομικές, βιολογικές και λοιπές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, η ένωση των οποίων οδηγεί στη γέννηση παιδιών μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας.

Να μην επιτρέψουμε να θεσμοθετηθεί ένας γάμος, ο οποίος θα διαλύσει την έννοια της οικογένειας και τον ιερό θεσμό του γάμου και θα γίνει μελλοντικά αφορμή πολλών προβλημάτων, ακόμη και για τους θιασώτες αυτού του νόμου, και δυστυχώς για τα παιδιά που θα στερηθούν τα πραγματικά τους δικαιώματα».

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας κ. Έλλη Μάλαμα, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την παραδοσιακή ορχήστρα των χάλκινων πνευστών «Οι Χρυσοδάκτυλοι».