Μητροπολίτης Βεροίας: Μεταδίδουμε την πα­ράδοση της Ελλάδος στους νεότερους και πάμε μπροστά

Το βράδυ Σαββάτου, 9ης Μαρτίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ναούσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ, η παράδοση της Ελλάδoς», την οποία διοργάνωσε και επιμελήθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και την αρωγή του Δήμου της Ηρωικής Πόλεως Ναούσης.

Συμμετείχαν και παρουσίασαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα η Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πυρσός», ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ναούσης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, ο Χορευτικός Όμιλος Ναούσης και τα τμήματα Ποντιακών και Πανελληνίων χορών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Γιαλαμπούκης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη της «Φλόγας», του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης κ. Φώτη Φανιάδη και το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο για τις ποικίλες δράσεις που διοργανώνουν, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Η αποψινή μουσικοχορευτική πα­­ρα­σταση, την οποία διοργα­νω­νει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναού­σης και Καμπανίας για 6η χρονιά με τίτλο «Χέρι με χέρι, η παράδοση της Ελλάδας», δεν είναι μόνο μία εκδήλωση που αναφέρεται στην πλούσια παράδοση του Ελληνι­σμού, την παράδοση της μουσικής και του χορού, μέσα από τα οποία οι πατέρες και οι μητέρες μας εξέ­φραζαν τόσο τη χαρά όσο και τον πόνο τους.

Είναι μία εκδήλωση με την οποία εκφράζουμε όλοι, και οι διοργανω­τες και όλοι όσοι συμμετέχουμε σ᾽ αυτήν απόψε, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας προς τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και τον Σύλλογο των Γονέων τους «Φλόγα», ο οποίος βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και στηρίζει με ποικί­λους τρόπους και εκείνα και τους γονείς τους, για να αντιμετωπί­σουν με επιτυχία τη δοκιμασία της ασθενείας.

Υπό αυτή την προοπτική το «χέρι με χέρι» του τίτλου της αποψινής εκδηλώσεως δεν περιορίζεται μο­νο στα χέρια που πιάνονται για να χορέψουν, αλλά επεκτείνεται σε όλα εκείνα τα χέρια που απλώ­νο­νται, για να πιάσουν το χέρι ενός άρρωστου παιδιού που δοκιμάζεται στο κρεβάτι του πόνου και να του μεταγγίσουν θάρρος, δύναμη και αισιοδοξία. Επεκτείνεται σε όλα τα χέρια που απλώνονται, για να στη­ρίξουν και να ενθαρρύνουν τους γονείς των παιδιών, τα χέρια που χαρίζουν μια ζεστή αγκαλιά, που συντηρούν τη φλόγα της ελπίδας και της ζωής για να μην σβύσει, που προσφέρουν αγάπη με τη φυσική παρουσία τους, με την υλική και πρακτική συμπαράστασή τους, με την προσευχή τους.

Και αυτήν την αγάπη και τη συμ­παράσταση προς τα παιδιά, προς τους ασθενούντες, θα ακούσουμε να ζητά αύριο ο Χριστός από όλους μας και να την θεωρεί ως προσ­φο­ρα προς Εκείνον, ως προσφορά την οποία υπόσχεται να ανταμεί­ψει ο ίδιος.

Συγχαίροντας, λοιπόν, την Εύξει­νο Λέσχη Ποντίων Ναούσης, τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβού­λιό της, όλους τους φορείς που συμ­μετέχουν, όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, και ακόμη όσους ήλθαν για να στηρίξουν με την παρουσία τους και με τη συνεισ­φορά τους τον Σύλλογο Γο­νέων παιδιών με Νεοπλασματι­κη ασθένεια «Φλόγα» και τις ανάγκες τους, θα ήθελα να ευχηθώ δύναμη στους γονείς και γρήγορη αποθε­ρα­πεία στα παιδιά μας.

Και να μην ξεχνούμε ότι χέρι με χέρι δεν μεταδίδουμε μόνο την πα­ράδοση της Ελλάδος στους νεώ­τερους, αλλά προχωρούμε όλοι ενωμένοι και με επιτυχία μπροστά.