Μητροπολίτης Ταμασού: Η Παναγία είναι το ακλόνητο στήριγμα της πίστεώς μας

Κατά την Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, το εσπέρας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής στην κοινότητα Ψημολόφου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης ανέλυσε το στίχο από τη β’ στάση των Χαιρετισμών «Χαῖρε, στερρόν τῆς πίστεως ἔρει­σμα». Η Παναγία είναι το ακλόνητο στήριγμα της πίστεώς μας. Με τα αναρίθμητά της θαύματά και τις πολλές σωστικές επεμ­βά­σεις της στη ζωή των πιστών, γίνονται στήριγμα και της δικής μας πίστεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της Παναγίας Ψημολόφου διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στις εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Χριστιανικού Συνδέσμου, κα Ελένη Κυριακίδου, ακολούθησαν τραγούδια πατριωτικά από τη χορωδία του Δήμου Λακατάμιας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νεοφύτου Ευαγγέλου, και ακολούθως ο θεατρικός όμιλος Ψημολόφου παρουσίασε στην αίθουσα της εκκλησίας το επετειακό μονόπρακτο του Φάνου Ναθαναήλ «Η ΚΥΡΑ ΡΗΝΗ» αφιερωμένο στον ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Παντελή Κατελάρη.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο αδελφός του ήρωα Παντελή Κατελάρη, κ. Τομάζος Κατελάρης.